zaterdag 9 april 2016

Lieve mam (12)

Heb je het daar al gehoord?  Jouw favoriete zanger is eergisteren overleden. Ik ben er nog naar van. Voor mij is ie as lijd met jou verbonden. En nu, enkele maanden na jouw afscheid is hij ook weg!
Op jouw crematie was alleen muziek van hem en Jack. Ik begon te twijfelen of ik dat wel goed had gedaan. Vandaag deed ik de ontdekking dat jij elke week een verzoek deed bij het country-programma. Van Merle. Weg is mijn twijfel. Merle is gewoon de stem van mijn jeugd. Graag had ik morgenavond met jouw platen bij onze pickup gezeten. Maar we gaan al ergens anders heen. Iets wat al heel lang vast staat.  Ik heb er zin in maar ik zie er ook wel tegenop. Mijn hoofd wil nog niet helemaal mee werken.  Na een uur intensief luisteren of lezen ben ik helemaal leeg. Het snelle omschakelen van het een naar het ander zoals ik altijd deed is er even niet bij. Het komt vast wel weer. Als ik alles weer een beetje op een rijtje heb.
Ik wilde gewoon te snel, zoals wij dat altijd wilden. Direct weer naar het normale. Niets aan de hand, doorlopen.
Mam, dat lukt me nu niet. De klap is me te groot. Ik wilde wel graag. Want dan zou ik je ook niet zo missen. Dan kon ik nog een beetje doen alsof er niets aan de hand is. Elke dag lopen er nog dikke tranen over mijn wangen, voel ik me verslagen. Een leven zonder jou is op dit moment leeg. We hadden zo'n intens contact de laatste tijd. Onze zorg voor pa, ons verdriet daarover maakte onze band nog sterker. Vaak kwam je even aanwippen om je verhaal te doen. Ik had daar niet altijd zin in maar ik probeerde er wel voor je te zijn. Ik vond het fijn om van je maatschappelijk werker te horen dat je je altijd door mij gehoord voelde. Dat koester ik.
Goh, mam, toen ik vanavond in het zwembad lag had ik een andere brief in gedachten. Hoe en wat weet ik niet meer. Is ook niet meer zo belangrijk en anders komt het later. Ik mis je en ik mis pa enorm!!

Dikke kus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten