vrijdag 14 december 2012

Weekend

Ik kon de verleiding niet weerstaan gisteren. Eega had avonddienst en ik had rond zeven uur een afspraak. Het avondeten schoot er natuurlijk bij in. Ik ga immers rond de klok van vijf bij mijn werk vandaan en moet dan nog een uur rijden om thuis te komen. En nu ik het zo opschrijf, bedenk ik me dat ik best een half uurtje thuis had kunnen bivakkeren en dus kunnen eten. Maar bedenk me ook dat de gemiddelde pizza twintig minuten in de oven moet. En tja, hoeveel koolhydraten zitten er wel niet in pizza! Ik sla heel makkelijk mijn avondmaal over, dus dat dat gisteravond ook gebeurde is voor mij heel logisch. Eega kwam me in de stad ophalen en we moesten nog tanken. Bij het tankstation zit een junkfoodspecialist met een heel grote gele M; de MacDonalds. En ja! Nu heb ik trek dus ik wil Maccen! Een wrap met kip en een hamburger voor een euro en natuurlijk ook wat frites. De eerste hap van de hamburger was erg bevredigend, wat lekker!! De frites zijn het laatst aan de beurt. Volgens mij zit daar zoveel zout op dat menig dorp daar een week de gladheidsbestrijding mee kan sponseren. Maar naar een uur ben ik gewoon misselijk. Het eten ligt me niet lekker op de maag. Eega en ik hebben daar vaker last van, daarom nemen we tegenwoordig het meeste kip. En elke keer zeggen we tegen elkaar dat het voorlopig de laatste keer was. Hier kunnen we ons redelijk aan houden, maar op een of ander manier gaat het toch weer trekken. Vandaag ben ik zelfs lichamelijk uit mijn hum. Rond koffietijd boerde ik nog wrap op! Het voedsel van de Mac is dus maar zeer beperkt bevredigend, namelijk de eerste vijf minuten. 
Nu is het weekend, het is vanavond mijn sportavond. Eega en ik vinden het heerlijk om daarna voor de tv te zitten met een stokbroodje. Kruidenboter, eiersalade en filet americain en leverworst. Altijd zeg ik dat ik er een wijntje bij wil, maar als het dan zover is ben ik te moe. En neem dan vaak frisdrank of ranja. 
Morgen wordt voor mij een zware dag, ik kan niet compenseren. Met mijn ouders gaan we een dagje uit en dat eindigt meestal met een vette hap. Mijn ouders weten niet waar ik mee bezig ben, en dat wil ik voorlopig ook even zo houden. Dit is mijn geheimpje en ik deel het met wie ik het wil delen. Ik heb even geen zin in goedbedoelde adviezen. Of verwijten dat "we nu geen vette hap kunnen nemen wegens jouw dieet!', Misschien kan ik beter een broodje kroket nemen dan een patatje, maar dat moet ik nog even uitzoeken. En dan ga ik zondag gewoon lekker verder waar ik gistermiddag ben gebleven!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten