vrijdag 30 november 2012

Uitslag


Met het zweet in mijn handen pakte ik vanmorgen de telefoon om de resultaten van de bloedtest te horen. En ik was stomverbaasd! Glucose was goed, nierfunctie was goed en ook mijn schildklier is goed! Joepie!! Maar waarom blijf ik dan toch met een ontevreden gevoel zitten. Waarom voel ik mij niet goed. Het andere waarvoor geprikt moest worden was voor de ziekte van Lyme. En ook die test was negatief. Gelukkig!! Maar moe en futloos blijf ik nog steeds. Maar gelijk mijn Rots mailen. "Joehoe, ik heb de uitslag!!" En ook zij was blij, gewoon blij dat ik geen rare en nare ziekte onder de leden heb. "Maar ik ben nog zo moe.." En toen kwam haar antwoord: "Als de bloedsuiker gestabiliseerd wordt, ga je je ook vast beter voelen." O, ik geloof haar direct. Zij heeft er voor geleerd, en heeft er ervaring mee in haar praktijk. Maar in de eerst week 'stage' ben ik al twee keer gezakt. Heb me inmiddels alweer een keertje tegoed gedaan aan chips en ijs! Want ja, als ik me rot ga voelen dan ga ik snoepen. Gelukkig niet meer van die ellendige vreetbuien die ik vroeger had. Dat ik na een half brood nog niet zat ben. Ik kan me redelijk in toom houden, vergeleken met toen. Maar gisteravond weer ijs. Een halve doos! Een halve liter! En het was heerlijk! Misschien was het toch teveel suiker voor me, en voel ik me daardoor uit mijn hum. 
Ik moet ook toegeven dat ik nog geen meter bewogen heb, deze week. De puf er niet voor. Een grieperig gevoel met vastzittende hoest en benauwdheid maakt het plaatje compleet. Dan ga je niet naar buiten. Tenminste ik niet. En eigenlijk moet ik het gewoon doen. Een rondje om de vijver, een wandelingetje van tien minuten. En op het moment dat ik me voorneem om mijn schoenen aan te trekken, gaat het regenen. Nee, ik heb geen zin om me nat te laten regenen, ik ga straks wel. 
Ik moet ook wel, want ik heb immers aan mijn Rots gevraagd of ik mijn koolhydraten kan weg lopen. En dit antwoordde ze me: Ik zag je vraag over koolhydraatbeperkt of caloriebeperkt. Het is idd niet hetzelfde. Maar als je beweegt verbruik je wel koolhydaten. Als je beweegt maak je je lijf ook minder insulineresistent. Het is eigenlijk wel de helft van het resultaat. Als je daarbij kunt letten op het verminderen van de koolhydraten, is de kans dat je je snel fitter gaat voelen heel groot. Dus eigenlijk zit ik in een vicieuze cirkel! Ik voel me rot, ik wil suiker. Ik eet suiker en voel me rot. En dan beweeg ik ook niet!! Dit moet doorbroken worden! 

2 opmerkingen:

 1. Hey meis,

  Ik kan het me wel voorstellen dat je even in een kringetje aan het dolen bent.
  Voor beweging is het misschien leuk om al is het maar een klein wandelingetje te doen en tegelijk wat foto's te maken?
  Heb je in ieder geval een doel om naar buiten te gaan?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, maar heb totaal geen inspiratie. Morgen ga ik echt naar buiten!! Beloofd!

   Verwijderen